Sigorta Yaptırırken Dikkat Edilecekler

1 Sözleşmenizi yapmadan önce sigorta şirketinden tam olarak nasıl bir güvence istediğinizi belirlemelisiniz.İstediğiniz güvenceler tam olarak anlaşılamazsa sigortanız ihtiyaçlarınıza gerektiği kadar cevap veremeyebilir.

2 Sigorta poliçenizi gereksiz prosedürlerin yazıldığı bir evrak olarak görmeyin.Poliçeniz sizinle sigorta şirketi arasında bir sözleşmedir.Haklarınızı ve mesuliyetlerini bilebilmeniz için poliçenizi çok dikkatli bir şekilde okumalısınız

3 Sigorta Genel Şartları sigorta sözleşmesinin bir parçasıdır.Bu sebeple tüm sigorta şirketleri sigorta genel şartlarını sözleşmeyle birlikte size vermek zorundadır.Sigorta genel şartlarını da iyi okuyup anlamaya özen göstermelisiniz.Bu ilerde doğabilecek anlaşmazlıklarda haklarınızı ve takip etmeniz gereken prosedürleri bilmeniz açısından çok önemlidir

4 Sigorta şirketleri bazen sigorta genel şartları dışında bazı özel şartlar öne sürmüş olabilirler.Bu özel şartları da çok dikkatli okumalı ve anlamalısınız.

5 Sigorta Mevzuatına göre, sigorta ücretinin tamamı veya taksitle ödenmesi kararlaştırılmış ise ilk taksit, poliçenin teslimine rağmen ödenmemişse sigortacının sorumluluğu başlamaz. Dolayısıyla, sözleşmenizin hüküm ifade edebilmesi için sigorta şirketine poliçede yazan ücreti mutlaka ödemiş olmanız gerekmektedir.

6 Poliçenizde muafiyet ve/veya müşterek sigorta uygulaması var ise bunun size sağladığı avantaj ve dezavantajları öğrenin. Sigorta şirketleri tarafından satılan çoğu sigorta poliçesinde muafiyet ve/veya müşterek sigorta uygulamasının yer aldığı görülmektedir.